Advocaat vaststellingsovereenkomst

ADVOCAAT ARBEIDSRECHT

Zoek je een advocaat arbeidsrecht? Van ontslag tot transitievergoeding tot concurrentiebeding. Ik help je met concreet en praktisch advies.

Advocaat ontslag- en arbeidszaken voor werknemers

Omdat je een groot deel van je leven op de werkvloer doorbrengt, wil je dat het juridisch goed geregeld is. Het is daarom belangrijk dat je de documenten en overeenkomsten goed laat checken voordat je deze ondertekent. Hiermee voorkom je dat je achteraf juridisch wordt vastgepind. Ik kan je helpen met het nakijken/checken van onder andere je:

-arbeidsovereenkomst;

-vaststellingsovereenkomst;

-schriftelijke waarschuwingen;

-concurrentiebeding en/of;

– relatiebeding.


Soms kan het niet anders dan dat je juridische stappen moet ondernemen.

Bij een beëindiging van het dienstverband komt vaak een vaststellingsovereenkomst kijken en in andere gevallen zelfs een ontslagaanvraag bij het UWV of een procedure bij de kantonrechter. 


Denk hierbij aan de volgende situaties: 

 -je werkgever betaalt loon niet uit;

 -je wordt ontslagen of op non actief gezet;

– je wordt aan een onredelijk concurrentiebeding 

en/of relatiebeding gehouden.


Als arbeidsrechtspecialist met jarenlange proceservaring kan ik je adviseren en bijstaan, zodat je verzekerd bent van deskundige hulp. Heb je een vraag of wil je iets checken? Bel of mail gerust gratis en vrijblijvend!

Advocaat ontslag- en arbeidszaken voor werkgevers

Als werkgever wil je ondernemen met een enthousiast en professioneel team. Hoewel je daarbij niet meteen denkt aan contracten en andere juridische zaken, is het zaak om duidelijk te zijn naar je personeel in wat hun rechten en verplichtingen zijn.


Denk hierbij aan proeftijden, thuiswerken, relatiebedingen, concurrentiebedingen, privacy op de werkvloer, bedrijfsreglementen, tussentijdse opzegmogelijkheden, etc.


Functioneert een werknemer niet en wil je van hem/haar af? Dan is het belangrijk om aan dossieropbouw te doen, waarschuwingen te geven en verbetermomenten in te zetten. Het staat of valt met de juiste voorbereiding.


Soms krijg je te maken met situaties waar je de werknemer wil schorsen of op non-actief wil zetten of zelfs op staande voet wil ontslaan. Wanneer is dit een goed idee en wanneer juist niet? Moet het loon dan worden doorbetaald? Het antwoord hierop is niet eenvoudig in een algemene regel te formuleren, nu rechters veelal neigen de kant van werknemer te kiezen. In veel gevallen zijn de afspraken in niet alleen de arbeidsovereenkomst leidend, maar ook het bedrijfsreglement, de CAO en het (schriftelijk vastgelegde) traject ervoor.


Juridische zaken zijn dus niet alleen relevant voor als zich een probleem op de werkvloer voordoet. Het bijhouden en vastleggen van afspraken is essentieel en wordt van kantonrechters ook verwacht van werkgevers. Geen kant uit kunnen met een niet functionerende werknemer kost je niet alleen veel geld, maar zorgt ook voor een negatieve groepsdynamiek in een team.


Als arbeidsrechtspecialist met jarenlange proceservaring kan ik je adviseren en bijstaan in zowel het voortraject als tijdens een geschil of procedure. Ook kan ik je helpen met het doornemen en opstellen van overeenkomsten/contracten/reglementen.


Heb je een vraag of wil je iets checken? Bel of mail gerust gratis en vrijblijvend!

Vragen of even vrijblijvend kennismaken?