Advocaat Strafrecht Arbeidsrecht

Pro Deo Advocaat Strafrecht

Gratis strafrecht advocaat, laat de overheid betalen!

Strafrecht

Zoek je een pro deo advocaat of een gratis advocaat?

Vong Advocaat kan jou gratis rechtsbijstand bieden in een strafzaak. Wanneer je in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand (de zogenaamde pro deo advocaat) en de Raad voor Rechtsbijstand legt de laagste eigen bijdrage van € 152,- op, dan kun je voor deze eigen bijdrage namelijk bijzondere bijstand aanvragen bij de gemeente. In de tussentijd hoef je het bedrag niet aan mij voor te schieten. Je hebt dan per saldo gratis oftewel pro deo een advocaat strafrecht voor de strafzaak.

Voor de bijzondere bijstand hoef je trouwens niet in de bijstand te zitten. Iedereen met een laag inkomen en weinig vermogen kan bijzondere bijstand aanvragen.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op! 

Strafrecht

Veelgestelde vragen

Is de advocaat echt gratis?

Ja, de overheid (de Raad voor Rechtsbijstand) betaalt de advocaatkosten en de bijbehorende eigen bijdrage wordt door de gemeente betaald.

Wat zijn de voorwaarden?

Je moet in aanmerking komen voor een toevoeging en de laagste eigen bijdrage opgelegd krijgen. Je komt hiervoor in aanmerking als je geen of weinig inkomen hebt. Voor de actuele bruto inkomensnormen verwijs ik naar: https://www.rechtsbijstand.nl/mediation-rechtsbijstand/hoeveel-betalen/eigen-bijdrage/

Na het krijgen van de toevoeging zal bij de gemeente bijzondere bijstand voor de eigen bijdrage worden aangevraagd, waarvoor je in aanmerking komt als je een laag inkomen en weinig vermogen hebt. 

Wat is een toevoeging?

Dat wordt ook wel de pro deo advocaat of gefinancierde rechtsbijstand genoemd. Gefinancierde rechtsbijstand houdt in dat de Raad voor Rechtsbijstand het merendeel van de kosten van de advocaat betaalt, waarbij je enkel een eenmalig bedrag aan eigen bijdrage voldoet. De hoogte van deze bijdrage en of je in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand is afhankelijk van jouw inkomen en vermogen. In dit geval kun je de gemeente je eigen bijdrage laten betalen. 

Moet ik vooraf betalen?

Nee, de eigen bijdrage stuur je naar de gemeente. Zij betalen vervolgens de advocaat. Je hoeft zelf niets vooraf te financieren.

Geldt dit alleen in Tilburg? 

Nee, in alle gemeenten in Nederland kun je bijzondere bijstand aanvragen. Zoek op de website van je gemeente naar het aanvraagproces voor bijzondere bijstand. 

Werkt Vong Advocaat alleen in Tilburg?

Hoewel ik het meeste in regio Tilburg en Breda actief ben, werk ik door het hele land. Dus ik kan je overal in het land helpen.  

Betekent dit dan dat de advocaat minder zijn best zal doen?

Absoluut niet. Je krijgt van mij de volle inzet en de beste verdediging!

Is de advocaat dan minder goed omdat dit gratis is?

Lees de reviews van tevreden cliënten op Google en Klantenvertellen.nl en oordeel zelf!

Beoordelingen van cliënten

Een kleine selectie van de beoordelingen van Vong Advocaat die worden geplaatst op Google Reviews en Klanten Vertellen.

Vong advocaat tilburg strafrecht

27-2-2021

Petra , Den Bosch

"Ik heb mr. Vong leren kennen als een kundige advocaat die het belang van de cliënt voorop stelt. Hij heeft niet alleen veel kennis van zaken maar is ook een integere man en fijn om mee samen te werken. Hij straalt ook een bepaalde rust uit wat heel prettig is. Je hebt als cliënt echt het gevoel dat jouw zaak door de juiste advocaat wordt behandeld."
Vong advocaat tilburg strafrecht

18-2-2021

K.C.V. Bijl , Krimpen aan den IJssel

"Adequaat en deskundige hulp.


Snelle reactie op vragen. Vooral de goede(deskundige) en vriendelijke communicatie heb ik als prettig ervaren."

Vong advocaat tilburg strafrecht
10-01-2021 , H. Zhou

"Zeer snel geholpen en weet precies waar hij het over heeft! Communicatie ook via whatsapp, dus heel erg gemakkelijk in de omgang, en erg professioneel.


Ik kan hem iedereen aanraden!"

Vong advocaat tilburg strafrecht
7-10-2021 , T. van Voorden
"Ik hoopte op een vergoeding van 10.000 euro maar dankzij Dhr vong heb ik zelfs een vergoeding gehad van 15.000 euro. Professionele advocaat die recht door zee is en ook niet te veel uren schrijft. (Hoor ik tenminste altijd over advocaten)  Thanx voor de leuke extra vakantie!"
Vong advocaat tilburg strafrecht

16-2-2021

Nicole Bouman , Breda

"Deskundig, betrokken en reageert snel

Danny legt in een geschil de juridische positie van je organisatie helder uit. Ook denkt hij mee met de praktische zaken en voorziet hij gevolgen en consequenties waar je niet meteen aan denkt. Een fijne advocaat om mee te werken!"

Vong advocaat tilburg strafrecht

21-2-2021

Robin , Breda

"Hele goeie hulp!

Eerlijk over de kansen en altijd goed bereikbaar. Ik ben heel goed geholpen."

Vong advocaat tilburg strafrecht

16-2-2021

Anoniem , Tilburg

"Buitengewoon deskundig

Ik was verwikkeld in een ruzie die helaas voor de rechter moest worden beslist. Mr. Vong heeft mij hierin zeer goed bijgestaan, met een fantastisch resultaat!"

Vong advocaat tilburg strafrecht
22-04-2021 , A. Jungnitsch
"Heel behulpzaam en professioneel advies, korte wachttijden, heldere communicatie en algemeen super goede omgang met klanten. Ben helemaal tevreden!"

Vragen of even vrijblijvend kennismaken?