Rechtsbijstandverzekering? Dan dekken zij de kosten van een advocaat naar keuze
16 oktober 2021 
0 min. leestijd

Rechtsbijstandverzekering? Dan dekken zij de kosten van een advocaat naar keuze

Komt er een procedure bij de rechtbank aan of ben je al in een procedure  verwikkeld? Als je een rechtsbijstandverzekering hebt worden de kosten van jouw advocaat naar keuze vergoed.

Veel mensen hebben een rechtsbijstandverzekering afgesloten bij de DAS, Achmea, Arag of een andere verzekeraar. Wanneer je dan een procedure moet voeren, meld je de zaak aan bij je verzekeraar en krijg je één van hun juristen toegewezen. Wat mensen vaak niet weten is dat zij dan ook een eigen advocaat uit mogen kiezen, die dan vervolgens wordt betaald door de rechtsbijstandsverzekeraar.

Natuurlijk geloof ik dat de juristen van de rechtsbijstandsverzekeraar hun best doen om je te helpen. Maar als je op het punt staat om naar de rechtbank te gaan voor een vordering of verweer wil voeren, is het juist verstandig om een advocaat met proceservaring in te schakelen. Het kost je niets, maar je hebt wel je eigen gespecialiseerde advocaat die met jou de strategie gaat bepalen en alle incidenten, werkwijzen en best practices van een zitting bij de rechtbank kent.

Moet je dan meteen mij inschakelen? Nee, het is namelijk jouw eigen keus. Uiteindelijk gaat het erom dat je de beste hulp krijgt en iemand kiest die voor jou wil strijden.

Over de schrijver
Natuurlijk verwacht je geen problemen of conflicten. Maar als het fout gaat wil je voorbereid zijn. Daarom help ik jou zowel in het voorkomen van problemen als in het oplossen van de problemen die al zijn ontstaan. Bel, mail of app mij gerust. Of het gaat om juridische advies, een snelle check of procederen, even vrijblijvend sparren is altijd mogelijk.

Vragen of even vrijblijvend kennismaken?