lady-justice-2388500_1920

Rechtsbijstandverzekering? Dan dekken zij de kosten van een advocaat naar keuze

Komt er een procedure bij de rechtbank aan of ben je al in een procedure  verwikkeld? Als je een rechtsbijstandverzekering hebt worden de kosten van jouw advocaat naar keuze vergoed.

Veel mensen hebben een rechtsbijstandverzekering afgesloten bij de DAS, Achmea, Arag of een andere verzekeraar. Wanneer je dan een procedure moet voeren, meld je de zaak aan bij je verzekeraar en krijg je één van hun juristen toegewezen. Wat mensen vaak niet weten is dat zij dan ook een eigen advocaat uit mogen kiezen, die dan vervolgens wordt betaald door de rechtsbijstandsverzekeraar.

Natuurlijk geloof ik dat de juristen van de rechtsbijstandsverzekeraar hun best doen om je te helpen. Maar als je op het punt staat om naar de rechtbank te gaan voor een vordering of verweer wil voeren, is het juist verstandig om een advocaat met proceservaring in te schakelen. Het kost je niets, maar je hebt wel je eigen gespecialiseerde advocaat die met jou de strategie gaat bepalen en alle incidenten, werkwijzen en best practices van een zitting bij de rechtbank kent.

Moet je dan meteen mij inschakelen? Nee, het is namelijk jouw eigen keus. Uiteindelijk gaat het erom dat je de beste hulp krijgt en iemand kiest die voor jou wil strijden.

Gratis je vraag voorleggen aan een advocaat?