wietplantage advocaat

Advocaat wietplantage | wiet

Is een wietplantage bij jou thuis of in je bedrijfspand opgerold? Moet je op verhoor bij de politie komen voor de wietplantage of heb je dat al gedaan en moet je voor de politierechter komen? 

Wat is wiet?

Wiet wordt ook wel cannabis genoemd en  staat in lijst II van de Opiumwet. Hennep of cannabis is de naam van de plant. Van die plant worden verschillende drugs gemaakt, zoals wiet, marihuana en hasjiesj. 

Is het hebben van wiet en een wietkwekerij strafbaar?

Officieel zijn alle handelingen die te maken hebben met wiet strafbaar. Dit staat in de Opiumwet. Meer specifiek is het verboden om wiet te  vervaardigen, bereiden, bewerken, verwerken, verkopen, afleveren, verstrekken en vervoeren. 

Gedoogbeleid

In Nederland bestaat er echter voor softdrugs een een gedoogbeleid, waarbij je maximaal vijf wietplanten mag telen. Bij die hoeveelheid wordt uitgegaan van eigen gebruik en ziet de politie het niet als een bedrijfsmatige of professionele wietteelt. Dit is wel onder de voorwaarde dat er geen professionele apparatuur zoals assimilatielampen of bewateringssystemen wordt gebruikt. 

Een kleine hennepkwekerij of wietkwekerij is dus gedoogd. Let op dat het wordt gedoogd, maar dus nog wel strafbaar is. Als de politie de wietplantage van vijf planten ontdekt, moet je de planten afstaan, maar geven ze geen straf. 

Advocaat wietplantage | wiet 

Ben je aangehouden voor een wietplantage? Of moet je verschijnen voor de politierechter? Neem vrijblijvend contact op met Vong Advocaat voor advies op maat.

 

Vragen of even vrijblijvend kennismaken?